سنتی ماندگار و یادی از درگذشتگان در ماه شعبان در ابرکوه؛ پخت نان روغن جوشی (براتی)/حامد اکرمی+عکس(۱۰ نظر)
- دوشنبه, خرداد ۱۹, ۱۳۹۳, ۹:۲۴
- آداب و رسوم, اجتماعی, اخبار ابرکوه, بخش بهمن, بخش مرکزی, در مورد ابرکوه, مقالات, ویژه
- 11,361 بازدید
- ۱۰ comments

ابرنیوز:مطلب و عکس های زیر از طرف یکی از محققان جوان ابرکوه به ابرنیوز ارسال شده است که می خوانید.
ششمین امام شیعیان امام جعفر صادق علیهالسلام فرمودند:
حَسَنِ بْنِ زِیَادٍ عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (ع) أَنَّهُ قَالَ مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ فِی شَعْبَانَ رَبَّاهَا اللَّهُ جَلَّ وَ عَزَّ لَهُ کَمَا یُرَبِّی أَحَدُکُمْ فَصِیلَهُ حَتَّى یُوَافِیَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ قَدْ صَارَتْ لَهُ مِثْلُ أُحُد.
هر كس در ماه شعبان صدقه دهد، خداوند آن صدقه را رشد دهد همچنان كه یكى از شما شتر تازه متولد شدهای را تربیت مىكند تا آن كه در روز قیامت به صدقه دهنده برسد در حالتى كه به اندازه كوه اُحُد شده باشد.
«امالی شیخ صدوق، صفحه ۶۲۸».
از گذشته تاکنون در شهرستان ابرکوه در اول ماه شعبان که ماه خیرات و صدقه دادن هست و به خصوص خیرات اموات ،مردم برای سال اول وفات نزدیک ترین فرد خانواده درماه شعبان تصمیم به پخت روغن جوشی (که در زبان عامیانه براتی مشهور است) می نمایند.
در این مراسم خانواده متوفی اقوام خویش را دعوت می نماید و افراد دعوت شده هم، همه با همکاری یکدیگر مشغول پخت این نان سنتی می شوند و در این مراسم از اموات بسیار یاد می شود و برای شادی روحشان صلوات های مکرر فرستاده میشود.
بعد از پخت نان،روغن جوشی را درظرفی گذاشته و آن را به تعداد افراد خانواده های همسایه و افراد مختلف توزیع می کنند .
براتی یکی از نانهای سنتی و محلی مخصوص ابرکوهی هاست.
طرز پخت این نان سنتی به این ترتیب است.
مواد لازم:
آرد: یک کیلو
مایه خمیر: ۲ قاشق غذاخوری
زرد چوبه:۱قاشق مرباخوری
روغن مایع وجامد برای سرخ کردن(برای جلوگیری از خشک شدن نانها)
آب :به میزان لازم
پودر هل و قند:برای تزئین
طرز تهیه:
* خمیر مایه را در یک استکان آب ولرم ریخته وکمی هم میزنیم و در استکان را میبندیم و میگذاریم ور بیاید.
* زردچوبه و شکررا را داخل آب میریزیم وبعد از هم زدن مایه خمیر را میریزیم و بعد آرد را کم کم به آ ن اضافه کرده ودائما ورز میدهیم تا خمیر یکدستی شود که به دست نچسبد.
* سپس روی خمیر را با پارچه گرمی بپوشانید ۱تا۱.۵ ساعت نگه دارید تا خمیر دو برابر شود.
* بعد خمیر را گولوله(به اندازه نارنگی) کرده پهن میکنیم و دانه دانه در تابهای که مقدار زیادی روغن دارد میاندازیم و زیر و رو میکنیم تا سرخ شود.
* بعد از سرد شدن چنانچه دوست داشته باشید میتوانید روی آنها پودر قند وهل بپاشید.
ممنون.جالب بود.دنبال دستور پخت بودم که اینجا یافتم.
سلام
ما توش بجای زردچوبه گل زرد و زعفران میریزیم به همراه دون گشنیز و با شکر هم میپزیم.
خیلی خوشمزه هست.
خدا همه رفتگان را بیامرزد
ممنون خوب بود ,فکر کنم تخم گشنیزم بخواد
بله.ابرقواست.نه کاربازی……………………………………………………………………………………..
بله.ابرقو است.نه کار بازی…………………………………………………………………..
بله ما ابرقویی ها به خصوص نبادانی ها یه چیزایی درست میکنیم که دیگه دیگه……………………….
دهنم اب افتاد.
مررررررررررسی
سلام خیلی خوب بود مرسی
جالب بود
با سلام و تشکر از مطلب جالب و خوشمزه ای که فرستادید…